Allies låter föräldrar planera sin vardag tillsammans

EN SKOLAPP SOM FUNGERAR - och används

 
 
Allies_group of phones.jpg
 

"Allies är som Whatsapp, fast med en kalender och en klasslista."

/  BEata, mamma till två  /

 
Allies timeline iphone.jpg
 
 
 

VI ÄR ALLIES. DU ÄR ALLIES.

för alla som vill veta var deras barn ska vara, när, med vilka, hur länge och hur de ska komma hem igen.

Allies är för alla som vill hålla reda på när läxor skall vara inne, när nästa prov är och om ungarna behöver ta med matsäck till skolan imorgon. Allies är för alla som försöker få ihop vardagen med en, två eller flera barn.

Allies är för föräldrar, av föräldrar.

Med Allies kan alla föräldrar i samma grupp - skolklasser, fotbollslag, dansklasser, hockeylag - dela på samma information. Det en lägger in i Allies, delas med de andra. Från Allie kan var och en exportera den till kalendern i sin telefon.

Vi skapade Allies eftersom vi var less på hur det fungerar idag. Vi var trötta på att diskussioner, datum och kontakter spreds över olika sociala medier, bloggar, Excelark eller bara fanns i ena förälderns telefon. Vi var klara med oändliga epostslingor, bloggar som aldrig uppdaterades och att scrolla igenom textmeddelanden och evighetslånga Whatsapp-trådar efter en särskild portkod. För att inte tala om alla kolappar som knappt fungerar, med scheman som inte uppdateras och att zooma in och ut i PDF-filer på mobilen.

Framför allt var vi trötta på att skriva namn, datum, platser och påminnelser i våra telefoner om och om igen. Med tummarna, var och en för sig.

Så vi byggde en lösning som samlar alla aktiviteter på ett ställe, delar all info om dem med alla inblandade och gör det föräldrar förväntar sig.