utvecklareN och kreatörEN - FÖRÄLDRARNA som tröttnade

möt Allies grundare

 
DSCF2737-squashed.jpg

JONAS LINDQVIST

"Jag startade allies för att jag är intresserad av hur jag kan göra vardagEN enklare med teknik, min såväl som din.

Så enkelt är det.”

/  jonas lindqvist /

 
DSCF2746-squashed.jpg

JOHN GUTHED

"Det fanns en period där jag gick runt och hoppades att någon annan skulle bygga en lösning för MIG.

Sen insåg jag att den personen var jag."

/  john guthed  /


En lång historia, helt kort

 Allies startade sommaren 2018, designades under hösten samma år och har fortsatt utvecklats sedan dess. Mjuklansering skedde sommaren 2019, idag laddas tjänsten ned hela tiden, med ett ständigt stigande användande. Kort sagt, fler och fler laddar ned Allies varje dag, och i takt med att de värvar andra föräldrar använder fler och fler Allies oftare.

“Det är precis vad vi räknade med”, konstaterar John Guthed. “Utmaningen var egentligen aldrig att utveckla tjänsten, snarare att vänja användarna vid ett annat sätt att planera sin vardag, Tillsammans, snarare än var för sig.”.

Idag använder genomsnittsanvändaren av Allies tjänsten flera gånger varje dag, och då i flera minuter. Framförallt använder de Allies för att lägga in kalenderdatum och påminnelser i sina egna kalendrar i mobilen, men också för att hitta andra föräldrar; deras namn , nummer och adresser. Och kontakta dem i chatten i Allies.

“Igen. Det är precis det som är tanken. Det är 2019, tanken på att alla föräldrar i en klass eller ett lag skall sitta och lägga in läxor, träningar och matchdatum med tummarna i sina mobiler var för sig är direkt dum. I Allies lägger en person in vad den vet, sedan kan andra dra nytta av det. Någon gång är det du, nästa gång någon annan.”

Allies startades i en buss, på väg hem från en skiddag med skolan och Jonas och John - som hade barn i samma klass och kände varandra som föräldrar med barn i samma klass känner varandra - hamnade i samma säter och började prata om hur eftersatta de digitala tjänsterna för föräldrar var. Med varsin bakgrund inom digitalt, Jonas som IT-arkitekt och John som kreatör, kunde de snabbt skissa upp ett förslag på hur det borde fungera. Egentligen. Femton mil senare, i en tunnel strax innan Pampaslänken, var de överens och skakade hand.

“Det som lockade mig med Allies var chansen att få bygga något från grunden, att inte behöva optimera andras lösningar eller släcka bränder hos storföretag” konstaterar Jonas. “Jag var bara trött på att missa matsäckar till utflykter och leta portkoder i mailen”, fyller John i.

Idag finns Allies för iOS och Android. Det en användare lägger in, hamnar på en tidslinje hos de andra. Från den kan de enkelt lägga till viktiga datum, kontakter och nå de andra i gruppen. Allies används i klassrum, vardagsrum, på basketplaner, fotbollsplaner och i karatedojos. Bland annat. Det tillkommer nya sammanhang hela tiden.

“Vi slutade räkna efter ett tag”, säger John. “Det gick inte att följa alla grupper som startades. Men det är extremt roligt att se sin tjänst användas precis som vi tänkt. Men framförallt när den inte gör det.”


Jonas Lindqvist, John Guthed

Jonas Lindqvist, John Guthed

Jonas Lindqvist, John Guthed

Jonas Lindqvist, John Guthed

John Gutrhed, Jonas Lindqvist

John Gutrhed, Jonas Lindqvist

 

KONTAKT

 
Name *
Name